Vloerverwarming

U kunt bij Wiecherink ook terecht voor uw vloerverwarming. Perfect om te combineren met een keramische tegelvloer. Vloerverwarming is een comfortabele manier om uw woning te verwarmen, of als bij-verwarming te gebruiken naast uw bestaande radiatoren. Wij werken nauw samen met VN Vloerverwarming, een specialist op het gebied van vloerverwarming. U kunt in onze showroom onze ruime collectie vloertegels bekijken.

Frezen in de vloer

De vloerverwarming wordt aangelegd door het frezen van sleuven in de vloer. Vloeren van cement, anhydriet, beton of tegels zijn geschikt om in te frezen. In geval van een tegelvloer moet de tegels wel in cemnet zijn gelegd. Tegels die zijn verlijmd kunnen losraken en dient voorkomen te worden. De sleuven worden gefreesd op een diepte van 17 mm,  zodat de slang vlak onder het vloeroppervlak komt te liggen en de vloer snel opwarmt. Met name in het voor- en najaar zorgt dit voor extra comfort. De warmteslangen worden in een patroon gelegd wat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de woning. De afwerkvloer wordt niet verhoogd en kan direct na installatie worden afgewerkt. Indien u de vloer wilt egaliseren, adviseren wij dit voor het infrezen te doen, om egaline te besparen.

Vloerverwarming op staalnet

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is of infrezen niet mogelijk is, kunnen de vloerverwarmingsslangen worden bevestigd op staalnetten. Deze zijn gegalvaniseerd en kunnen niet roesten en verzaakt dus geen verkleuring van de (natuursteen) tegels. Op de dragende vloer wordt vooraf reflectiefolie aangebracht om warmteverlies tegen te gaan.). De randen van de vloer worden voorzien van randisolatie om krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. We kunnen ook extra isolatiemateriaal onder de reflectiefolie maken voor een nog hoger rendement van de vloerverwarming.

Snel en professioneel

Onze ervaren monteurs maken snel en professioneel uw vloerverwarming en sluiten deze aan op uw CV -ketel. Wij zijn uitgerust met de beste gereedschappen om nauwkeurig sleuven te frezen in uw vloer. Wij rijden met bussen die zijn uitgerust met krachtstroom, specialistisch gereedschap en een aggregaat. Het vrijkomende stof wordt opgevangen en in een handige verpakking ingepakt, zodat u deze eenvoudig kunt afvoeren.

Bij Wiecherink kunt u ook terecht voor elektrische vloerverwarming. Lees verder.