Tuinhout

Bent u van plan om zelf in uw tuin aan de slag te gaan met bouwen? Wij voorzien u dan graag van het juiste tuinhout en goede adviezen. Wiecherink Bouwmateriaal heeft een zeer ruim assortiment tuinhout waaruit u een keuze kunt maken. Of u nu een veranda, een schutting of een tuinhuisje wilt bouwen, wij hebben het juiste materiaal voor u.

Tuinhout: planken, palen en balken

Wanneer u gaat bouwen in uw tuin dan heeft u verschillende afmetingen tuinhout nodig. Vaak legt u een fundering met balken en palen en betimmert u deze vervolgens met planken. Bepaal van te voren dus goed wat u precies nodig heeft. Heeft u vierkante of ronde palen nodig? Hoeveel balken en planken heeft u nodig? Vindt u dit lastig om te bepalen, vraag ons dan gerust om advies.

Verschillende soorten tuinhout

U moet dus nadenken over de constructie, maar het soort hout is ook van belang. Hierin heeft u een ruime keuze uit verschillende soorten tuinhout: grenen, vuren, douglas, hardhout, betowood en meer. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken, zijn eigen onderhoudsbehoefte en tevens zijn eigen prijs. Wilt u het hout zelf gemakkelijk kunnen bewerken, dan is Douglas hout bijvoorbeeld een handige keuze. Wilt u een constructie neerzetten waar u nog tientallen jaren plezier van heeft zonder veel onderhout, dan kunt u voor hardhout gaan. Ook in uw keuze voor het juiste hout adviseren wij u graag.

Op maat geleverd

Wij leveren uw tuinhout gemakkelijk en snel bij u af. Wilt u niet te veel zelf aan het hout verzagen, dan kunnen wij de verschillende planken, balken en palen al voor u op maat zagen. Op die manier kunt u een stuk sneller werken en is uw tuinhuis, schutting, veranda of ander houtbouwwerk snel gereed.

Voor de beste service op maat en advies komt u naar Wiecherink bouwmaterialen in Gendt.