Douglas hout

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor het bouwen van een overkapping of tuinhuisje? Dan is Douglas hout een passende en duurzame oplossing. Onbehandeld gaat Douglas hout gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is harshoudend hout dat afkomstig is van de Douglas spar. Dit hout kan verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de leeftijd van de boom. Het oude hout heeft een geel-bruine kleur, waar het jonge hout meer een rood-bruine kleur heeft. Het hout kenmerkt zich door een warme en klassieke uitstraling en kent vele toepassingen. Het hout is verkrijgbaar in verschillende afmetingen in palen, planken en balken.

Toepassingen van het hout

Het hout van de Douglas spar kent verschillende toepassingen. Zo wordt het met name gebruikt voor overkappingen en veranda’s, maar ook bijvoorbeeld voor schuttingen en tuinhuisjes. Zowel machinaal als met de hand is het hout goed te bewerken en door het hout goed in de beits te zetten kan de levensduur gemakkelijk verlengd worden. Na verloop van tijd kan het onbehandelde hout onder invloed van het weer grijs worden. Hoewel dit een karakteristieke uitstraling geeft, is niet iedereen hier blij mee. U kunt er dan voor kiezen het hout met een beits te behandelen.

Kenmerken

Het hout van de Douglas spar is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Door het hout goed in de beits te zetten voorkomt u verkleuring en zorgt u ervoor dat het hout langer mee gaat. Een ander belangrijk voordeel van dit hout is de prijs. Het hout is een stuk goedkoper dan de meeste andere houtsoorten in dezelfde klasse en heeft daardoor in de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt in Nederland.

Voor de beste service op maat en advies komt u naar Wiecherink bouwmaterialen in Gendt.