Elektrische vloerverwarming

Bij Wiecherink kunt u ook terecht voor elektrische vloerverwarming. Wij zijn vakspecialist en verkooppunt van Warmup vloerverwarmingsproducten. Warmup is een toonaangevende leverancier van vloerverwarmingssystemen actief in 60 landen. We adviseren u graag over de welke systemen geschikt zijn voor uw toepassing.

Elektrische vloerverwarming ideaal voor keuken en badkamer

Het SPM StickyMat Systeem is ideaal voor toepassingen in regelmatig gevormde ruimtes, zoals badkamer en keukens. Het moet mogelijk zijn om de 50 cm brede matten parallel aan elkaar kunnen worden uitgerold over de vloer. Voor vloeren met vinyl, tapijt, hout of andere materialen die geschikt zijn voor elektrische vloerverwarming, kan gebruik gemaakt worden van egaline. Dit zorgt dat het oppervlak vlak en op niveau blijft. Een alternatief is om folieverwarmingsmatten te gebruiken, welke zorgt voor een droge constructie zonder dat er egaline nodig is om het oppervlak te egaliseren. SPM StickyMat vloerverwarmingsmat is zelfklevend, en bespaart u veel tijd.

Geschikt voor alle type vloeren

Het SPM-StickyMat systeem kan worden gebruikt met alle vloertypes die geschikt zijn voor met elektrisch vloerverwarming, of u nu kiest voor laminaatvloeren, vinyl, tapijt, tegels of linoleum. Het is geschiktheid voor alle vloerbedekkingen en het feit dat StickyMat uw vloerhoogte nauwelijks verhoogt maakt dit het ideale systeem voor renovatieprojecten.

Tegels * Linoleum * Hout * Vinyl * Renovatie * Nieuwbouw * Hoofdverwarming * Bijverwarming

In twee uitvoeringen

StickyMat wordt geleverd in twee verschillende varianten; 150W / m2 en 200W / m2, dus het is ideaal voor gebruik als primaire warmtebron en in ruimtes met hoog warmteverlies.

  • De 150W / m2 – vermogensvariant kan primaire verwarming leveren in goed geïsoleerde ruimtes. Wij adviseren wel om Isolatieplaten te beruiken. Deze houden de warmte langer in de ruimte en voorkomen een neerwaartse warmteverlies. De 150W / m2 StickyMat kan op zowel houten als betonnen ondervloeren worden gelegd.
  • De 200W / m2 – vermogensvariant is het meest geschikt voor ruimtes of ruimtes met een hoog warmteverlies. Zorg ervoor dat u een berekening van het warmteverlies uitvoert om de verwarmingsbehoeften van de ruimte te beoordelen. Dit is vooral het geval als u overweegt vloerverwarming als primaire warmtebron onder tegels in een hoog warmteverliesgebied te gebruiken.

Geen verhoging van het vloerniveau .Dubbel gecoate verwarmingsdraad van fluorpolymeer minder dan 1.8 mm

Stevig glasvezelgaas met drukgevoelige kleefstof voor de snelste en stevigste installatie

Snelle Installatie door ingebouwd draad in de mat

 

Isolatieplaten met cementcoating

Voor een nog duurzamer gebruik van elektrische vloerverwarming is het aan te raden om gebruik te maken van isolatieplaten. De isolatieplaten zijn gemaakt van polystyreen met aan beide kanten glasvezel, gezet in een dun cementpolymeermortel. De platen zijn waterafstotend.

StickyMat vloerverwarming leggen

Het StickyMat-systeem bestaat uit een dunne 1,8 mm-draad gelijkmatig verdeeld en geplakt op een glasvezelgaas met drukgevoelige kleefstof. De drukgevoelige kleefstof bindt de matten stevig op de vloer, houdt ze plat en zorgt ervoor dat het aanbrengen van tegellijm vrijblijft terwijl de matten gemakkelijk kunnen worden verplaatst indien nodig. De matten kunnen snel over de vloeren worden uitgerold waardoor de installatietijd met 35% wordt verminderd – een echt snelle en veilige methode voor elektrische vloerverwarming. De ultradunne verwarmingskabel is dubbel geïsoleerd met een geavanceerde fluorpolymeerkern dat duurzaam, stevig en gemakkelijk te leggen is. Tijdens het installeren van het StickyMat systeem kan flexibele tegellijm en egaline nodig zijn. Mapei en Eurocol behoren tot de beste in de markt. Het StickyMat systeem is o.a. BEAB-goedgekeurd en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen.

Verschillende thermostaten leverbaar

U kunt 4 verschillende thermostaten kiezen voor Warmup elektrische vloerverwarming. De thermostaten zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en met verschilllende programma’s. Afhankelijk van uw wensen leveren wij de juiste thermostaat.