vloertegels leggen

Home | Vloertegels leggen

Vloertegels leggen

Vloertegels leggen? Wanneer u bij ons een keuze heeft gemaakt voor een mooie nieuwe tegelvloer, dan kunnen wij deze natuurlijk ook voor u leggen. Het kan echter ook zijn dat u dit liever zelf doet. Wij geven u dan graag een aantal tips en handreikingen om dit op de juiste manier te doen.


Zelf vloertegels leggen

Voor het leggen van een tegelvloer is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Wanneer u ook zelf wandtegels gaat plaatsen, adviseren wij u om dat eerst te doen. Zo voorkomt u namelijk dat uw nieuwe vloer beschadigd raakt of smerig wordt. Het is belangrijk om van te voren alle benodigde materialen en gereedschappen bij de hand te hebben. Hierbij valt te danken aan: een rolmaat, een waterpas, een tegelsnijder, voegkruisjes, tegellijm, een troffel, voegmortel, en een voegspatel.

Vloertegels plaatsen: dit is belangrijk

Meet de vloer van te voren goed op, zodat u weet hoeveel vierkante meter tegels u nodig heeft. Denk er bij de vloertegels altijd om dat u ook tegels moet snijden en hierdoor snijverlies heeft. Wanneer u een extra marge van 10% aanhoudt dan heeft u altijd voldoende tegels. Aan de slag? Zorg dan allereerst voor een vlakke ondergrond. Is er meer dan 4mm hoogteverschil? Maak dan de vloer egaal met een laag cement. Doe vervolgens eerst een proeflegging, door een rij vloertegels horizontaal en verticaal neer te leggen. Zo weet u precies hoeveel tegels u nodig heeft en waar u niet uitkomt met hele tegels. Het is aan te raden om de tegels uit verschillende verpakking te mixen, aangezien er altijd een licht kleurverschil per pak op kan treden. Breng per tegel de lijm aan en plaats na de eerste tegel het voegkruisje in de hoek van de tegel. Plaats in de andere hoek de volgende tegel en herhaal dit steeds. Helemaal klaar? Laat de lijm dan een etmaal uitharden en begin dan pas moet voegen. Werk alle naden ten slotte af met een vocht- en schimmelwerende kit om schimmelvorming te voorkomen.

Voor de beste service op maat en advies komt u naar Wiecherink bouwmaterialen in Gendt.